Sunday, November 29, 2015

Takziah untuk hati yg luka


kadang2 aku terpikir,
1. aku ni bersama dgn org yg salah ke?
2. Ke aku ni jeles nak mampus?
3. Ke aku ni tak percaya langsung kat dia?...

Aku nampak perubahan dia sejak dia join bdk hiking.Bukan aku tak kasi tp cara dia layan aku agak berbeza sudah.Sampai kakak2 dia perasan dan directly tanya kat aku yg aku ni tak jeles ke dgn keakraban manusia2 tu?.Bodoh lah aku kalu xjeles tp aku cuba cool dan tak cepat melatah. Aku cuba jaga hati sendiri smpi aku sakit hati.Bagus tak aku?.Aku jenis malas nak ulang2 ckp tp agaknya dia lupa dan lupa diri.Aku bg bebas bukan sebab apa.Aku ni bukan jenis yg suka dikongkong so aku xsuka mengongkong org.Tapi tulahhh...AlFatihah utk hati sendiri.

So,mind set aku skang..."Dia ade life dia,aku ade life aku". See??? 
Aku rase mcm nak menjauh dan berdiam utk seketika..Aku nak dia pk,dia perlukan aku atau tidak.
Tapi masalahnye sabtu ahad ni ade kursus kawen plak.Gi skali ngan dia lak tu.Haihhh baru nak menyendiri..Oh ye,prinsip aku skang.Jangan nampak bodoh dan menjatuhkan maruah sendiri.Be nicely...Layan org dengan baik sekali sehingga dia rase diri dia bodoh.Tak rugi pun kan buat baik ngan org walaupun hati sakit.Ehh ade cara lain utk mengubat hati sebenarnye.Caranya,kita sibuk dgn menda lain.Contohnya sibuk dgn nak beli kereta.hahahh..Oh ye,aku nak beli kereta ni.Eee sonoknye membayar hutang.Hahhahaha

Nasib la ade blog ni.Ade jugak kwn ckp2 kan.Kalu tak mesti hati aku lagi sakit xtau nak luah kat sapa.Ade legaa sikit laaa.Aminnn

Monday, November 23, 2015

Dugaan

sebulan dua minggu sebagai tunang orang sangat sangatttt sangatttt menguji iman aku nak paham dan kenal manusia bernama lelaki.Bukan aku xpenah kenal lelaki sebelum ni cuma yg satu ni agak rumit.Bukan agak rumit tp lama-lama aku jadi give up plak. Sifat dia yg pendiam dan kaku lg buat aku boring.Memang aku ade bandingkan dia dgn boyfriend2 aku sebelum ni depan mak.Mak siap pujuk aku ckp, dh dia mmg camtu nak wat camne.So,aku cuba la hadam dia ni acane orgnya.
sambung entri lepas...
dua bulan 4 hari sebagai tunangan maut..ehh tunang org.Haihh lame gila tak update eh.Org kate bnyk dugaan mase bertunang.Memang betul pun.dugaan tu dtg bila ade je pekara yg loser dtg dlm diri.Sekarang ni masih lg dlm proses menghadam perilaku dia.Mase mula2 keluar same tu mmg memasing segan nak mampos.Sumpahh mmg susah nak dgr dia gelak even aku rase certain pekara tu lawak.Tapi bg dia hambar.Tapi dh lame2 ade la perubahan sikit.
Skang ni dia aktif ngan hiking.Beskal punye mahal beli,alamatnye berkarat la besi tu.Sejak dia join hiking ni,bnyk pekara yg buat aku sangsi start dia ckp ade budak hiking nak try dia.Perghhh menyirap aku tp aku poyo buat2 cool.Aku malas nak tanye banyak dan trus je jwn kalu betul dua2 dh suka,aku boleh blah.Seyesss! tp dlm hati aku hujan lebat kilat petir menyambar2.Hahah..Sape tak sayang tunang oii.Ngat senang ke org sudi jd laki aku setelah ramai lelaki2 dah direject dan mereject aku.Haha..tapi dia bgtau awal2 yg semua org dh tau dia bertunang.Tapiiii hati aku still sangsi dan ragu.Yelaa mcm2 boleh jadi even org dh kawen pun boley bercerai.Hati aku ni kan kdg2 kompius gak.Cane la dia ley terpikir nak kawen ngan aku?.Aku bukannye lawa pun.Tu la aku asik rase sangsi sbb kdg2 rase sayang,kejap2 rse benci.Aku pun xpaham.
Sambung.... 16/11/2015, 12:24AM.
Lagi 3 bulan suku aje aku nak jadi bini.Kalau diikutkan satu menda pun aku xprepared melainkan beli kapet yg aku idam2kan.Haha..bab duit mmg paling lemah la sbb memasing mcm xde duit.Haha..So,aku terpaksa jugak saving utk biaya mekap,baju,pelamin dan fotografi.Duit dia bg mmg aku xkan usik la sbb tu utk keperluan lepas kawen.Tak tau la dia dpt bg 10k ke x time majlis nnt sbb aku tgk dia pun mcm sengkek aje.Dugaan makin lama makin selow la sbb mindset aku xnak amik port sgt menda2 remeh ni.Lagi2 bdk2 pmpuan gedik yg join hiking dia tu dh jumpa aku.So memula mmg aku menyampah.Tipu la kalu aku xde rase kan tapi bila lama2 aku pk, mcm xberbaloi plak aku nak jeles.Pasalnye dia pun bukan berharta mane pun.Kira dia dpt aku ni untung tau.Aku xmintak pun sesen duit dia.Just dia nak bg,bg la.Takde diam.Aku pun boley carik duit sendiri.Dan yg lebih buat aku rase win is kakak2 dia mmg menyebelahi aku la.Aku ngat dorg xpasan tp rupanya dorg dpt kesan la aku jeles ni.Baguslah camtu kan.Sekarang ni aku bz kan diri dgn hidup aku.Menikmati waktu bujang aku sebelum di'puan'kan.Hahah mcm kelakor pun ade.Mcm xcaye pun iye.Dah nak 30 tahun aku duduk bawah ketiak mak abah,tetiba ade pulak manusia pelik yg amik alih.Mmg pelik la manusia ni.Aku masih lg nak hadam dia tu mcmane tp setakat ni aku dpt hadam yg dia ni mmg jenis selamba nak mampos!.Kurang bercakap/komunikasi dan membosankan.Haha..Seyesss,ramai kot lelaki aku kenal tp dia ni paling membosankan aku smpi susah jugak aku nk tafsir menda2 camni.

Sambung....24/11/2015

Untuk setakat harini ni aku masih menyembunyikan diri.Aku ckp kat dia aku balik kg 2minggu padahal ade je aku kt klang ni.Sebenarnye mmg nak balik kg pun lepas ihtifal UM ritu tp jiran depan umah arwah nenek aku meninggal.So abah aku balik dulu laa.Dan aku sebenanrnye mmg nak menyendiri.Tak tau la psl ape.Rase malas nak jumpa,nak wassap ke apa.Org dah biasa hidup sendiri dan buat semua sendiri tetiba jadi loser bila ade org yg amik tau hal kita.Rase rimas dan terikat.Aku dpt rase la sikit bila bertunang ni aku rase terikat.Susah nak bergaul,gelak2 ngan friends lelaki dlm fb aku.Sbb aku kene jaga hati SFIL dan tunang aku.Pakaian pun aku kene limited maksudnya kalu keluar dr shah alam ni gi pasar karat ke,gishopping mall ke mesti kene perfect atas bawah.So,aku malas dan decide nak meyendiri dan duduk umah.Hahah..Dia masih lagi aktif dgn hiking dia.PAstu ahad ni run game kat N9.Mmg active sungguh aihh.Aku dh xley aktif dah psl dah disahkan lelah..cissssssssssssss! so aktiviti aku mmg terhad setakat outdoor tu extreme game ok je tp yg lari2 panjat2 ni mmg xley la.Aku pun nak aktif gak dan bergaul laki pmpuan.Tapi tu lah.Baru cadang nak naik broga tp xtau bila.Skang ni aku dh kurang rase cemburu tu malah xde rase ape.Pasalnye aku mengamalkan konsep redho dan tawakal.Hhahha redho sgt la kann.Bukan sbb xde rase tp aku malas nak melayan rase aku yg ntah ape2 tah ni.Baik aku pk psl hidup aku yg huru hara sebelum kawen ni.Dah kawen nnt lagi huru hara.Hahaha...Sebenarnye bnyk yg aku kene prepared utk kenduri kawen aku ni even menda nak simple.Simple2 pun jgn la simple sgt.Actually semua menda aku nak buat sendiri.Ahhh perangai mcm kak yana sungguh aku ni.Semua nak buat sendiri even pelamin bunga telo pun nak handmade.Yela cuti skola xde wat ape sgt.Nak harapkan dia,aku sendiri pun xtau nak suruh dia buat apa.Kursus kawen aku yg daftarkan kottt.Pasni hal2 borang dia aku xmau amik tau.Pandai2 la nak urus sendiri.Yg aku tau,dpt borang dia then bru turn aku nak settle.La ni aku nak siapkan kad kawen dulu.Ceyyy semangattt!..bukan aku nnt dah masuk skola aku bz nak mati.Mcm ihtifal ritu smpi hilang mood makan 4/5 hari.Kurus dowhhhh...Nak cite psl keta rosak tp aku malas laa..serabutttt.Dahhh



















Tuesday, September 1, 2015

Tuesday, August 25, 2015

FianceToBe


hari ni dah Rabu...esok Khamis...lusa Jumaat...tulat Sabtu then Ahad 30hb 8 2015. Huiii 4 hari j lagi kate ko...tp xnebes aje even ade jugak member keja dok ingatkan aku psl e-day.Aku senyum aje la kan konon berdebor tp relekk aje ni.Yg rajin remind aku Arip je la pun.Ptg2 dok counting bape days.Kuang ajo sgt kannn.Tp aku xde feeling ape pun.Bese je ni.Hahahah

Cincin dh beli 3 weeks ago n ade pada Arip.Yelaa xkan aku plak yg pegang kan.Dulang hantaran semua dah ready tp brg hantaran baru beli kasut ngan baju.Tu pun branded okehhh..Nike Futsal by AlIkhsan ngan kemeja by Padini.Aku kan kalu bab2 hantaran ni rela berhabis.Utk brg2 hantaran je aku dh abis rm1k.Mujur katering mak abah sponser.Hahahahha.

Baju tunang dh siap dan sangat la simple cuma pakai baju raya 2 tahun lepas n tambah la manik2 sket.Then tudung ahad lepas beli kat Calaqisya so mlm ni nak tambah sket manik la konon.Tema baju aku peach+tuqouis.Pastu mekap pun kwn aku yg mekapkan sbb dia MUA..harga tu dh abis diskaun rm190.Hahhaha mahal jugak.Aku mintak highlight mata,hidung ngan kening aje.Tak tau la rupa aku mcm badut ke apa.Cuma skang ni photog aje la.Xtau sape nak jd photog aku nnt.Hahahha tp tu mesti dpt yg bidang terjun.Mau adik aku jadi mangsa.

Sebenarnya dlm hati aku ni mcm xde rase ape.Means takde rasa cinta,sayang dan kasih.Cuma kdg2 ade terbit sikit rasa rindu itu pun rindu terpaksa kot sbb aku makan masa la nak adapt perasaan tu sume.Lagipun Arip ni bukan yg jenis feeling2 jiwang ke apa.Orgnya cukup kasar bg aku dan sumtimes ade jugak romantik dia tp mcm xjadik aje.So sbb tu aku rase no feelin sgt.Lgpun nak2 aku nak demam skang ni.Badan tu seram sejuk aje.So aku nak mengada pun xley.so sabor je laa.

Tapi aku dpt rasa bila aku dgn Arip ni rase mcm selamat dan releks aje.Kdg2 bila dia drive tu aku saje la nak goda dia.Hahah tp dia kental weyyy.Jaga iman betul.So, aku rase mmg dia ni mcm abah2 la.Penah la dia ingatkan aku suh pakai belt bila drive.Jenis aku bila aku drive kete beso,mmg aku xsuka pakai belt.Rimas tp bila dia ckp camtu,automatik aku ikut ckp dia & pakai belt.Heheheh 

Skang ni aku lom dpt adapt perangai dia sbb jarang jumpa dan dia agak pendiam.Kdg2 bila call tu ckp hal penting aje.Kdg2 2 minit aje call.Mane sempat nak berjiwang2 bagai.Lepas tunang ni xtau la situasi tu camne sbb opkos la dia jarang balik sini.Wssp ngan call aje la smpt.Yg lain tu maybe lepas kawen bru aku paham perangai dia cane.Hopefully dia ni jenis yg bertimbang rasa la kan.

So,itu je la yg dpt aku story skang ni.NNt update lepas tunang plak acane keadaannye.Moga2 dipermudahkan urusan.Aminnn






selamat tinggal kenangan lama

lagi 20 hari menjelang hari bersejarah..cehh bersejarahla sgt.haha..Nampaknya family aku dh setuju hujung bulan ni punya event.Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!..mcm tak percaya pun ado nak2 lg time beli cincin.Hahah menggeletar kate ko dok sarung cincin.Testing macam2 last2 aku yg pening.Dia pon pening jugak.Hahaha..So,aku skang dlm proses menyiapkan brg2 hantaran.Mental ngan fizikal xberapa ok sgt sbb dlm otak aku dh bahagi banyak menda kena buat.Ngan usrah,exam pastu new projek kat skola.Perghhhh mmg sibuk abih ler aku bulan ni.

Tuesday, August 4, 2015

mohon aku lebih tabah


Sikap aku yg agak memberontak, keras hati dan degil ni kadang2 menyakitkan semua org.Hahh itu yg terjadi dlm tempoh seminggu dua ni.Aku lebih suka mendiamkan diri dan buat hal/kepala sendiri.Semuanya pasal kereta lagi tak abis2. Dan isu yg terbaru ialah aku nak kawen dahhh.Yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy!.

Alkisah masa sebelum raya ritu aku ade kenal ngan sorg mamat ni dr FB...Aku sebenarnya takde la tertarik sgt kat dia ni tp hati aku mcm senang aje nak kenal mamat ni.Salah satunya pasal dia ni engineer.Hahahahah niat tak baik betul la.So bile dah lama kenal tu dr FB to Wassap banyak la aku tau pasal dia tu pun sbb dia bercerita bagai.Kebetulan kamiorg ni alumni Uitm tapi since belajar tak pernah terserempak ke apa even aku ade je kelas dan salu lepak makan lunch kat cendekia depan fac engineering tu tapi mmg waktu belum sampai kannn.So skang jumpe dlm fb plak.waktu kenal dia dulu ade la some of ayat2 quran yg dia tahu.Contoh aku penah sebut pasal surah maryam,Then terus dia taip ayat permulaan surah tu dan ade some of surah lain yg aku sebut,dia boleh taip ayat depan2.So,nampak la dia ni tau pasal quran walaupun xbanyak.Pastu dia ni kaki surau based on cerita kakak dia kat aku.Penah one day tu aku stalk fb dia smpi jumpa 1 komen ni yg kwn dia mention that dia penah jadi imam utk solat terawikh.Hmm itu dh menguatkan hati aku utk dekat ngan dia.

So tanpa disangka2, dia nak dtg beraya umah aku tp niat dia nak discuss menda lain.Meanss dia nak purpose aku.hahahhahahahah mmg gila!.Mule tu aku mcm xdpt tangkap laa dia nak beraya tu then aku pun cam main2 je ajak.yelaaa aku dh nekad utk xcaye org2 kat fb ni sejak mamat sewel Pahang tu memainkan aku.Ahhh tu mmg annoyying nak mampos!.Aku tgk dia galak berchat ngan si penipu kat fb tu.hahahhaha dia xtau lg pmpuan tu penipu besoo sbb aku dah kenakan pmpuan tu dulu.Takpeee biorkannn,tgk sejauh mana bodoh dia boleh pegi.Hahaha

OK,sambung pasal mamat td tu.So nak dijadikan cerita mmg flow tu smooth aje dan aku ckp ngan family ade org nak dtg beraya padahal dh tau maksud apa.So hari dinantikan pun tiba dan aku tak rase berdebar mana pun.Macam biase aje sbb mgkn mindset aku ckp, relek pidaaaa..pasni mesti hilang terus mamat ni.hahahaaa.So pakaian aku pun mcm pakai pegi skola dgn tudung labuh jubah bagai.Aku pakai jubah mcm aku jumpe bdk Pahang tu then siap ckp kat akak aku..

"Ni kali kedua aku pakai jubah ni,kalau hilang jugak mamat ni,mmg aku bakor aje baju ni.Membawak sial".hahhahha gelak gila kitaorg tapi mmg niat aku mcmtu pun.

Nampaknye aku xjd bakar baju tu dan kena prepared baju utk tunang pulak.Cehhwahhh...
Mase dia dtg tu aku mmg segan nak mati even nak pandang muka dia pun aku sorok2.Hahahha dan aku layan dia mcm acuh xacuh aje sbb yelaaa baru 1st time kenal kottt.Ko gila nak ramah tamahh kann.So dia bnyk borak ngan abah mak ngan adik aku aje.Pastu mase nak anta dia balik tu baru ade time nak borak2 dan dia proposed aku dlm makna tersirat.hahahahah

So,after that case mlm tu we all discuss utk lebih serius.Hahhhh!!!!!!..dan after 4 days mcmtu dia call abah dan ckp sendiri nak masuk meminang.Mase dia call tu abih 1 umah kecoh.Aku ni menggeletar dah xtau nak ckp ape.So abah mak sume dh terima la dia nak masuk minang on August.Seee???cepat gila flow ni.Hadoiii terkejut aku.tapi mmg dlm doa pun aku mohon dipercepatkan jodoh.Hahaha..Actually dia ckp nak masuk minang tp then dia ckp nak tunang terus.Perghhhh mmg kalut abih laa kamiorg.So we decide 30 august ni utk majlis tp clash ngan pengantin sebelah lelaki kazen aku lak.So,aku ngah pening pilih tarikh ni.Aku klu boleh mmg nk dat date la tp abah laa bising ckp penat laa ape laaaa.So,nak xnak aku kena pilih tarikh lain.aku rase xde la penat kot sbb totally majlis ni aku yg arrange sendiri.Means aku tmpah katering je utk makanan dan lain2 tu aku settle down sendiri with payment.Tapi keadaan jd stuck sekarang sbb ade konflik pasal kereta tak abis lg.So skang ni aku jd kayu kat umah tu.Pegi skola balik skola kunci pintu then pegi tusyen balik tusyen terus tido.So aku biorkan aje flow tu jalan mcmtu aje.

Actually aku xprepared ape2 lagi sbb xdapat date dan cincin pun belum beli.So, dia balik mggu ni dan we decide nak beli cincin terus and aku pun xtau cane nak beli.Hahahhahaha...belasah aje laa.Ni kan majlis aku,sukahati aku laaa.

Kalau di pikirkan aku ni bukan laa ade perasaan ape sgt ngat mamat ni.No feeling even smpi sekarang pun.Hati tu keras lagi sebenarnya dan aku tak percaya menda ni berlaku dgn lebih cepat.Fast to Furious kata kooo..Yelaaa we all kenal each other 1st July dan decide utk bertunang on 30 August dan plan bln 2/2016 tuk kawen.Tak ke cepat tu????hahhaha.

Kalau diikutkan ekceli aku xde la beria sgt ngan dia ni.Dia la rajin wassap aku,call dan like komen fb aku.Aku biasa2 aje pun.Mgkn baru lg bg aku la kann nnt dh lame2 boleh la aku terima keadaan.Hahahahha

Cuma satu je yg buat aku rase nekad nak kawen ngan dia ni sbb dia ni ade sumting yg aku rase yakin dan percaya dia mampu bersama ngan aku smpi hujung nyawa.Agama dah ok,kerjaya pun boley la menyara aku even tak kaya mana dan family pun sederhana dan yg paling penting, dia penah hidup susah dan nak masuk kebun sawit.Hahhhhhh, ape lagi yg aku nak?So skang ni aku tawakal aje la kannn dan ikut je flow..Cuma skang aku bnyk doa moga dipermudahkan urusan dan semoga hati aku lembut nak terima sorang lelaki familyman yang gentleman.Kehkehkehhh..eee xsabo nak deco hantarannn..Yuhuuuuuu

Sunday, July 19, 2015

hati keras mcm batu


harini aku moody gegila...nangis banyak dah.Cehh boleh plak raya ke 4 ko nangis..huhu.Asalnye dari semalam.Aku dh ckp nak beli kereta,seken je pun.Yela aku pk nak pi memana susah.Sket2 nak pinjam kete org.Org yg ade kete tu pun kedekut.Kak yana nak kawen dah 2/8 ni so aku plan nak pinjam la kete 2 org manusia kedekut ni.Bley plak tak bagi.Bila aku nak bli keta pun xbg.Pastu suruh aku naik bas.Bodoh ke apa?.Kalau umah pengantin tu bebetul tepi jalan senang hidup aku.Ni ntah celah ceruk mana rumahnye aku pun xtau.Bukan aku tau pun umahnye.Klu drive tu senang la sket kan.Pastu aku ckp dh nak beli keta seken.Tgk kat mudah ade je yg bawah rm20k..so masih affordable la ngan gaji bersih aku sebulan rm2k. So apa masalahnya????. Masalahnya dorg tak bagi.Katanya kete kancil skang aku guna tu nak watpe..Masalahnye kalau kancil tu boleh terbang,mmg aku xkan beli keta dah.Yg adik aku ni pun bodoh jugak.Beli keta ntah ape enjin takde spare part,skang nak jual pun xlaku.Masalah yg paling ketara skang aku nak pi memana susah.Mcm pagi td aku nak pi jogging la kan,boleh ckp tak bagi.Tak ke bengang aku.Menyesal aku ckp.Pasni mmg aku keluar aje xbgtau.Bila bgtau cenggini la jadinye.Sakit hati aku.

Kadang2 aku pelik,aku ni dh 29 tahun tapi dilayan mcm 10 tahun.Tak bebas.Maksud bebas kat sini aku terbatas nak pegi mana2.Padahal aku dh ckp nak pi mana dan buat apa.So???.Pastu bila nak pi jauh sket mulala ckp..."kang kete tu rosak tengah jalan tau la"..see?aku kalu dh ckp mcm tu tu mmg mendoakan dan aku rase spoil gila mood.Sebab tu aku rsa terkongkong.Dan aku dh bosan hidup kat selangor ni.Suasana sama dan semua sama...Aku nak merantau,berdikari sendiri.Jenis aku mmg camtu.Aku mmg suka berdikari sbb dari situ aku belajar camne nak hidup.Aku kdg2 compare ngan kwn aku ni.Umur dia 24 tahun dan dia dh pegi mana2 tmpt dan aku tgk dia pandai je jaga diri.Bagi pulak mak ayah dia kan.Tapi aku??semuanya terbatas.

Menangis aku tadi sbb kenangkan nasib.Bila aku nak wat sumting je mesti ade ayat2 negatif yg aku dgr.Contoh mcm masak la kan.Bukan aku xnak masak tp aku xnak diganggu dgn ayat2 bodoh yg ckp aku masak tak sedap.Normal la tu bila org nak blaja masak mesti mula2 tak sedap.Ini tak...sampai aku ckp aku mmg malas masak.Sebabnya manusia mcmtu la.Pastu bila aku malas masak dikatanya aku masak xsedap laa ape laa..takde langsung ayat positif.Mmg kecik hati aku la.Cube la org ckp camtu kat dia,ape agaknye dia rasa.

Sekarang ni aku survey dah U mane aku nak apply sambung master.Aku ngat nak smbg blaja la.Ape pun aku xdpt kann.So aku decide nak smbg blaja aje.Pastu aku nak wat perangai cam izai,mmg berdiam diri sungguh.Sedara mara pun carik.Agaknye cara mcmtu la lg ok.

Peel aku ni suka gak ugut.haha bila aku ugut,rase mcm seronok lak Biar dorg rase ape yg aku rase.Aku bajet nak wat ayat camni..

"orang nak berenti keje, nak sambung blaja kat Unimas balik..Dok sini bukan boleh dapat apa.Nak beli kereta tak dapat, nak pegi mana2 tak bagi.Pastu budak yg nak dtg umah tu org ckp tak payah dtg,pegi cari org lain".

Haaa spoil tak??.Sebenarnya aku rse aku ni kena lg teruk dr ni.So,bila aku bg ayat cenggini mmg kena laa...rase la hati aku mcmana sakitnya.Aku dh cukup sabar selamani..nak buat ape pun xley.Hidup aku disekat...Pasni dh start keje,aku mmg akan balik lmbt dan buat hal sendiri.Malas nak campur ape2.Bese aku balik skola dh kol 4 pastu gerak gi masjid negeri dan abis asar baru aku balik.Malamnye aku tusyen,so abis masa kat situ aje laa...Pastu aku nak pi memana jgn harap la nk bgtau.Kalu bgtau pun mmg xkan bg pegi punye.So better wat hal sendiri aje.Senang.Kawen? entahlahh...bila jd camni,rase nak kawen tu takde.Lgpun dorg dh dpt anak angkat..huhh bayar duit anak angkat tu pun pakai duit aku rm4500 tak berbayor lg.Ahh biarlahh,bukan aku nak guna duit tu lagi.

Aku mmg keras hati dan keras hati aku disebabkan ini ler...entahlahhh.