Friday, May 16, 2014

konvoEksen


Nebes sampai nak termuntahhh tercirittt sume ade..perasaan bercampur baur..
Cehhh 
Ahad aku konvo kali ke 2
yeayyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyyy sonok tak terkata.Rase nak lompat2.
So esok ade photoshoot ngan kengkawan.harap2 tak hujan la.So ni ngat nak wat prop utk photoshoot esok.tgk la camne nnt.hehhehe
Seyes nebes!
Konvo oiiiiiiiiiiiii UiTM dihatikuuuuuu


Ni konvo mase Unimas dulu
tahun 2010
mase tu aku baru sem 2 kat UiTM
ponteng kelas semata2 nak gi konvo ni
mujur xde sape tau kecuali kwn2 kelas
3 Tahun dah berlalu
dan Ahad ni naik pentas lagi sekali
super excited!!!!!!!!!!!

baju konvo xsiap lg.hahahahha mamposssssss

Thursday, May 15, 2014

Selamat Hari Guru 2014


Selamat Hari Guru utk semua guru2 yg penah ajar aku dan tak sangka aku pun cikgu jugak.Hahah mcm lawak dan menyampah tetiba bila jumpa anak2 murid aku luar sekolah then panggil CIKGU! CIKGU! rase mcm nak menyorok plak.Bukan ape,aku ni segan dan bg aku gelaran tu hanya cukup di sekolah aje.Meh layan pic yg sedia ada dlm camera aku sepanjang aku bergelar seorang GURU.





























Sungguh aku rindu zaman sekolah...rindu sgt!

make up kit : warm up diri


lately sejak2 bergaji besar ni (alhamdulillah) maka selera pun besar jugak.Mula la nak beli brg2 tak berapa nak berfaedah.Suppliment Shaklee kena habiskan sbb mcm bnyk pulak amik n kalau boleh nak maintain 1 produk aje tp xleh plak.So habiskan shaklee then maintain GLA-Complex and Qaseh Gold.Ok,cerita pasal make up kit ni aku sebenarnya bukan la suka mekap sgt tp disebabkan muka aku ni bnyk bekas jerawat yg hitam2 tu so terpaksa la pakai jugak.Before dis aku maintain dengan produk temulawak aje.
yg ni aku pakai start dari tingkatan 1 sampai umur 26 tahun.lame kannn

Kulit aku mmg xde problem tp yg problem nye org sekeliling yg tgk aku pakai krim ni putih melepak mcm bedak sejuk.So aku nekad tukar yg lain.
aku pakai yg ni plak...hahhhhhh mmg menyesal aku pakai sebab mendadak tumbuh jerawat aku jenis meletop letop.Tensen gila aku time ni.Then aku trus stop dan dgr cite produk ni ade merkuri yg membahayakan.Hoh!

Dan akhirnya aku terpengaruh dgn iklan kat tv tu yg produk ni bagus dan so far OK la kannn.Alkisahnya dulu aku penah pakai sabun blok dia n seyes mmg bagus so aku pilih utk pakai sabun,krim kunyit,pelembab ngan sunblock aje.Tak complete pun sbb boleh tahan jugak harganya.Hahahahah..

Tia Amelia........................
tengok jugak testimoni dr org yg pakai ni katenye kalu dh pakai xleh stop.So setakat ni ok lagi utk kulit aku sbb bekas jerawat yg hitam2 dh surut sikit then muka xde belak2 dah cuma kalau nak keluar umah tu mmg kena pakai mcm2....start pelembab,pastu sumblok then baru mekap.Hahh sebut pasal mekap ni setakat ni yg mampu aku pakai.hehehe
Yeahhhhhhhhhhh yg ni je serasi ngan kulit aku.

Revlon Colorstay RM53.90: best sgt n tahan lama even jalan tengah panas pon kulit maintainnnn xnmpk parut tp kena pandai tepek la.
Silkygirl lipgloss RM10.90 : baru try n shining2 gitewww
Silkygirl lipstik RM15 kott : so far aku suka kaler lipstik ni..
Silkygirl magic BB cream RM14.90: yg ni aku pakai time skola aje sbb murah dan ok.Yg revlon tu aku pakai time kenduri/jalan2 sbb harganye mahall.
Silkywhite compact RM10.90 : setakat ni aku xde masalah dgn ape2 jenis bedak so yg murah pon okeh.
Eyeliner pensel MAC RM5.00 cap ayam punye.hahahah
MissRose Mascara RM10.00: ok la jugak nak kasik bulu mata panjang tp cpt kering n mostly aku punye mascara mesti ade letak minyak BabyJonson sbb xnak hard sgt kat bulumata.

Sebelum ni aku ade pakai foundation meiko tp time tu aku beli murah aje rm35 tp dah xde plak yg menjualnye tu.So terpaksa la tukar yg lain tp seyes meiko tu mmg tebal gila n sesuai utk mekap pengantin.Aku penah try Kroylan juga tp xmujarab n still nampak bintik hitam.So mmg out la.Jadinya ini je la yg mgkn akan kekal/aku tukar nnt.

So itu je la resepi utk hari ini.heh