Sunday, February 15, 2015

Rapuhnya Hati.


Dah agak lama aku tak meluahkan sesuatu disini..dan kali ini aku kembali untuk meluahkan segala yg terbuku dihati aku selama ini. Ya Allahhhh Ya Allahhhhh Ya Allahhh, aku kalah dengan perasaa.Kenapa aku???.Aku dh tak sanggup lg dah.Dahulu pun jadi mcmni,aku seksa jiwa sendiri.Allahhhhhhh

Demi kerana Ibu, aku korbankan perasaan aku.Aku mengalahh dan kali ini aku mengalah sekali lagi.Aku surrender awal2.

Mgkn ade yg tak tahu aku merancang utk kawen tahun ni.Dengan lelaki itu.Kami dh plan nak bertunang lepas aku iv spp tp smpi skang khabar pun xde. Alkisahnya si ibu dulu mahukan seorang guru dan dia turutkan masih bersama aku sbb aku sekarang sorg guru sekolah swasta.Untuk menjaga hati ibunya, aku sanggup menolak rasa malu meminta kerja sana sini menjadi seorang guru.Dan Alhamdulillah aku berjaya menjadi seorang guru biarpun sorg guru sekolah swasta.Hampir 2 bln aku berkhidmat dan alhamdulillah aku mula menyesuaikan diri.Aku senang dgn kerja sekarang,rezeki dari Tuhan yg tak pernah putus dan aku amat2 syukur wahai Allah swt.

Dan khabar nya padaku, dia dh menceritakan perihal aku pd ibunya dan berharap mohon restu dr sang Ibu tap sangkaan aku meleset...Di bgtau yg Ibunya nak sekufu.Maksud sekufu ni paham2 aje la.Jadi aku mmg org luar yg tak biasa dengan budaya org lain tp aku sentiasa berusaha utk menyesuaikan diri.Dan aku berjaya membawa diri.

Dia ade ckp yg dia bergaduh ngan mak dia psl aku.Sentap rase hati ni.Dan aku terkedu.Mak dia suruh bg no aku kat along dia.Patutla along dia mesej aku haritu mintak no tepon.Aku tak syak ape2 la sbb mgkn along dia nak berkenalan dengan aku kan.Rupa2nya mak dia yg suruh along berhubung ngan aku.Sekarang ni aku pikir yg along tu akan ckp kat aku suruh aku redha lepaskan dia.Yaaaaaaaa,aku yakin itu yg aku ku dgr nnt.

Allahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
sebak rasa hati ni.Seringkali aku diuji dgn dugaan mcmni.Dulu dh penah jadi dan aku la manusia paling redha waktu tu.Dan sekarang jadi lagi.Sebak rasa hati ni, xtau nak ckp ape.Ape yg aku perlu buat sekarang, aku perlu tabahkan hati.Cekalkan semangat...

Aku akan contact along tu.Aku nak mintak maaf sebab aku punca segala masalah.Aku redha kalau ibu dia minta aku lepaskan dia.aku redhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Pada aku,restu mak ayah tu penting...selagi aku bernyawa, mereka adalah nyawa aku...

Jadi, aku nekad,aku perlu selesaikan semua ini dgn segera.Aku dah tak mampu menanggung sesuatu yg bukan hak akuuu.

2 comments:

Fendi Rocka said...

aku pernah ckp kat Eri kalau mak ayah dia tak setuju, kita tunggu, then tanya lagi selepas selang masa tertentu, if tak setuju jugak, aku tarik diri. alasan aku..taknak rosakkan keluarga yg dah dibina lama demi keluarga yg bru nak bina.itu kami lah.

AkuBukanLelaki said...

aku lain kot. Dah setuju tapi duit plak takde.hadoiii